Analisti kosovar për zhvillimet në Veri: Jemi në buzë të luftës!

Analisti Nexhmedin Spahiu ka thënë se Kosova dhe Serbia janë në buzë të luftës, pas tensioneve të fundit në veri të Mitrovicës.

“Një situatë e tillë është e rrezikshme, sepse mundësia për të eskaluar në dhunë është jashtëzakonisht e madhe, ne jemi në buzë të luftës, nëse kjo nuk është një inskenim”, tha Spahiu në Info Magazine të Klan Kosova, duke folur për dorëheqjet e zyrtarëve serbë nga Gjyqësia, Prokuroria dhe institucionet e tjera të shtetit.

“Në rast se policët shqiptarë apo të tjerë e kryejnë punën e tyre, kjo nuk merret vesh, është vetëm në dëmin e atyre që kanë dhënë dorëheqje,. E njëjta gjë vlen edhe për punëtorët e administratës, nëse Qeveria e Kosovës do të jetë në gjendje që ta kompensojë punën e tyre me kuadrat të tjera, atëherë dëshmohet se shteti i Kosovës është funksional, pavarësisht bojkotit të pjesëtarëve të një komuniteti, por në rast se kjo bllokohet, atëherë dëshmohet pafuqia e shtetit të Kosovës”, tha Spahiu.

Tutje Spahiu tha se nëse bëhet një marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë sa i përket targave, atëherë duhet të bëhet një ligj i ri për kthimin e prokurorëve dhe gjyqtarëve serbë në pozitat nga ku dhanë dorëheqje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *