Në Serbi s’ka lindje të fëmijëve, popullsia veç po zvogëlohet

Serbia parashihet të “zvogëlohet” edhe më tepër. jo për shkak të numrit të ulët të popullatës.

Ivan Marinkoviq, demograf në Serbi, ka deklaruar se të gjitha vlerësimet tregojnë se do të kenë 700 mijë njerëz më pak se në vitin 2011, kur ishte bërë regjistrimi i popullsisë.

Sipas tij, Serbia ka pasur një shtim të pakt të njerëzve që nga viti 1992 dhe se lindjet e pamjaftueshme kanë filluar që nga vitet e 50 të shekullit të kaluar.

Ai tha se pasojat e kësaj do të ndjehen gjithnjë në Serbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *