Shumë qytete të Kosovës nesër pa rrymë, shkaku i punimeve në rrjet

KEDS ka njoftuar për punimet në rrjet që parashihet të kryhen ditën e nesërme, meqë rast disa vende do të mbesin pa energji-elektrike.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.
Nga NS 35/10[kV] Kaçaniku do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Pylltaria (kodi: 40043004) prej orës 11:00 deri në ora 13:00
Vendet: rrugët: 2 Korriku, Demush Bilalli, Dëshmorët e Lirisë, Emin Duraku, Ismajl Qemajli (një pjesë), Ismajl Raka, Lagjja e Re, Migjeni dhe UÇK; fshatrat: Drenogllavë (një pjesë), Dushkaja (një pjesë), Gjurgjedell, Korbliq, Llanishtë dhe Runjevë si dhe një pjesë e Kaçanikut.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, kontrollimi dhe testimi i qarqeve rrymorë.

2.
Nga NS 35/10 [kV] Kaçaniku do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Kaçaniku i Vjetër (kodi: 40043007) prej orës 11:00 deri në ora 13:00
Vendet: fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begracë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Çardak-Kaçaniku i Vjetër.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, kontrollimi dhe testimi i qarqeve rrymorë.

3.
Në NS 110/35/10kV Ferizaj do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Qyteti (kodi: 40000001) prej orës 10:00 deri në ora 12:00
Vendet: rrugët: Adrian Krasniqi, Agim Bajrami (një pjesë), Aleksandër Gjaovani (një pjesë), Ali Hadri (një pjesë), Avni Rrustemi, Dërvish Shaqa, Trepçës, Elhami Hasani, Fan Noli, Fshati Vjetër (magjistralja Kaçanik), Gursel e Bajram Sylejmanit, Hasan Prishtina, Hasan Remniku, Iljaz Kodra, Isref Begolli, Kalabrisë (një pjesë), Kemajl Etemi (1 konsumator), lagjja e Qiraxhive (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë, Migjeni, Milihat Ajeti, Mujadin Aliu (një pjesë), Muskim Mulliqi (një pjesë), Oso Kuka, Petar Koqiq, Rexhep Bislimi, Qiragji, Softaj, Tefik Idrizi, Tetovës, Tomas Mandela, Varosh, Vezir Jashari, Zenjullah Zejna, Fshati Bibaj (një pjesë) dhe Greme (1 konsumator).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuar.

4.
Nga NS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:
Dalja 10kV Ylli 3 (kod: 40042017) nga ora13:30 deri në ora 16:00
Vendet: Rrugët: 12 Qërshori, 15 Shkurti (një pjesë), Agim Matoshi (një pjesë), Asim Vokshi (një pjesë), Avdyl Dura, Besim Rexhepi, Dëshmorët e Kombit, e Ilirisë, Ejup Statovci (një pjesë), Enver Topalli, Gjemajl Kada (një pjesë), Hamëz Jashari, Imri Halili (një pjesë), Indrit Cara (një pjesë), Metush Krasniqi (një pjesë), Rexhep Bislimi, Rifat Berisha (një pjesë), Xhemajl Kada (një pjesë) dhe Saranda (një pjesë).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuar.4.
NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Suhadolli (Kodi: 41000020) nga ora 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: Fshatrat: Fushas (Llugë), Hashanët (një pjesë), Jeta e Re (Topliqan) (një pjesë), Lagjja e Re, Lepi/Lepina, Lipjan, Fushas (Llugë), N.Naselje (Lipjan) (një pjesë), Radevë, Skulla/Skulanevo dhe Suhadolli.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

5.
Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Jezerci (kodi: 40042003 ) nga ora 09:00 deri në ora 16:00
Vendet: rrugët: Elbasanit, Gjergj Fishta, Muharrem Shemsedini (një pjesë), Murat Murati (një pjesë), Naim Beka, Prekazit, Sefedin Firza (një pjesë), Xhevat Sojeva (një pjesë), Zef Jubani (një pjesë); fshatrat: Balaj, Jezerc, Manastirc, Neredime dhe Neredime e Naltë dhe e Ulët.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve, riparimi i shtyllës dhe ndërrimi i konzollave- rritje e fuqisë së transformatorëve të mbingarkuar.

Gjilan

1.
Nga NS 110/35/10[kV] Vitia do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Begunca (Kodi: 61067010) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Begunca, Lubishtë, Shoshare, Letnicë, Vernakollë, Lagja Arifaj.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.
NS 110/10[kV] Kamenica do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Tuxhevci (Kodi: 62000004) prej ores 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: Fshatrat: Berivojcë, Boscë, Bratilloc (një pjesë), Feriqevë (një pjesë), Grizimë, Jagllarë (një pjesë), Malësia, Lagjja e Malësisë, Moçar (një pjesë), Strelicë, Svircë (një pjesë), Tugjec, Zajçec dhe një pjesë e rrugës Kadri Zeka.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.
Nga Stabilimenti degëzues 10[kV] Shupkovci do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Shala (kodi: 70000101) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Rrugët: Herojska (një pjesë) dhe Tyneli i Parë. Fshatrat: Bajgorë, Bare, Rekë, Stan Tërg, Kaçandoll (një pjesë), Kolloni (një pjesë), Kovaçicë (një pjesë), Kutllovc (një pjesë), Mazhiç, Rahovë (një pjesë), Rashan, Rekë (një pjesë), Tërsten (një pjesë), Vidishiç, Zasellë (një pjesë) dhe Trepça.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10kV, shtrëngimi i përçusve, pastrim i trasesë.

Pejë

1.
Nga NS 110/10[kV] Istogu do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Onix (kodi: 50052006) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet:Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërd dhe Tomoc.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.
Vërejtje: Dalja10[kV] Onixi ka BRRE.

2.
Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Jashanica( Kodi: 52000003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Doberdol, Dush (një pjesë), Gjurgjevik, Gjurgjeviku i Madh, Jashanica, Jellovci, Klinavcë (një pjesë), Pogragjë, Resnik, Shtaricë, Siqevë dhe Ujëmirë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të thyera, lokacioni Gjurgjevik i Madh, Jashanicë.
Dalja ka BRRE!
Led Light Technology
Prizren
1.
Nga NS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Shpenadia (Kodi: 32000023 ) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Fshatrat: Caparc, Novak, Serbica e Epërme, Shpenadi, Smaç, Trepetincë dhe Velezhë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi /përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

Prishtinë
1.
Nga NS 35/10[kV] Fushë Kosovë , do të ndërprehet:
Dalja 10 [kV] Vragolia(Kodi: 15018007) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00
Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagjja 29 dhe Pompen FAM GAS.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit energjetik, rritja e kapaciteteve transformuese.

2.
NS 35/10[kV] Koliqi do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Keqekollë-Hajkobillë (Kodi: 14016004) prej orës 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: Keqekollë, Prapashtice, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë
1.
NS 35/10[kV] Xërxa do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Ratkoci (kodi: 82081006) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe (një pjesë).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, nderimi i shtyllave të dëmtuara, degëzimi Ratkoc-Gegje.

02.11.2022
Punime të domosdoshme për siguri të sistemit
Gjilan

1.
Nga NS 35/10[kV] Kllokoti do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Pozharani (Kodi: 61065014) nga ora 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Fshati i Ri, Pozharan dhe Ramjan.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.
Nga NS 35/10kV Kllokoti do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Kllokoti (kodi 61065004) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00
Vendet: Fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojc dhe Remnik.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave te drurit me te betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Mitrovicë

1.
Nga NS 110/10[kV] Mitrovica 2 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Shipoli (Kodi: 70000001) nga ora 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: Rrugët: Agim Çavdërbasha, Ali Hadri (një pjesë), Dëshmorët e Kombit, Emin Duraku (një pjesë), Eqrem Çabej (një pjesë), Gazmend Baliu (një pjesë), Gjon Belushi, Ilaz Kodra, Marija Kraja (një pjesë), Ndre Mjeda (një pjesë), Pjetër Budi, Shkodra, Elez Begu (një pjesë), Nora Kelmendi (një pjesë), Sami Gashi (një pjesë), Selman Vojvoda (një pjesë), Jetish Bajrami (një pjesë) dhe Sylë Vokshi (një pjesë). Fshatrat: Frashër i Vogël (një pjesë), Lushtë, Pirç, Shipol, Vaganicë, Vaganicë e Poshtme, Vaganicë e Epërme, Vërnicë dhe Zhabar i Epërm (një pjesë).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.
Nga Stabilimenti 10[kV] Shupkovc do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Betonjerka (Kodi: 70000104) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë); fshatrat: Zabërgjë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve, pastrimi i trasesë dhe përforcimi i shtyllave.

Pejë

1.
Nga NS 35/10 [kV] Gurrakoci do të ndërprehet:
Dalja 10 [kV] Tomoci (Kodi: 50052004) prej orës 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: Fshati Gurakoc dhe një pjesë e fshatit Tomoc.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

21.
Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Gllareva (kodi: 52000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Dersniku, Çabiqi, Caraviku dhe Gllareva.
Arsyeja: Energjizimi i linjës nga shtylla 12/1600 deri te TS.

Prizren

1.
Nga NS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:
Dalja 10kV Shiroka (Kodi: 32000019) prej 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: Fshati Shirokë dhe një pjesë e rrugës 560 Brigada 123.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.
Nga NS 35/10[kV] Pirana do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Komuna Mamushë (Kodi: 30034005) prej 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Fshatrat: Mamusha, Medevec, Sërbicë e Ulët, Sërbicë e Poshtme dhe Zojzë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi/ përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

Prishtinë

1.
Nga NS 35/10 [kV] Parku i Biznesit do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Llapushniku (kodi: 16023003) prej 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.
Nga NS 35/10 [kV] Badovci do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) prej 09:00 deri në ora 16:00
Vendet: Mramor, Slivovë, Brusi, Busi, Zllashë, Viti e Marevcit dhe Mareci.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave dhe shtrëngim i përçuesve.

3.
Nga Në NS 35/10[kV] Fushë- Kosovë do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Fushë-Kosova I (Kodi: 15018006 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Nakarada, Dardhishta, Lismiri dhe lagjja Tërnavët.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit energjetik, rritja e kapaciteteve transformuese.

4.
Nga NS 110/10(20) [kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:
Dalja 10 [kV] Hajvalia (kodi: 19000040) prej ores 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Hajvali Shkolla, Hajvali Policia, Hajvali Ulzat 1, Hajvali Ulzat 2, Mili Hajvali .
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngim i përçuesve.

Gjakovë

1.
Nga NS 110/35/10 [kV] Rahoveci do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Opterusha (Kodi: 82000010) prej 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Bellacërkë, Brestoc,Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Velika Hoçë dhe Zoçishtë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.
NS 35/10[kV] Gjakova ll do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Raq-Moglica (Kodi: 81000117) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Lagjja Brekoc, rrugët: Domenik Përgegaj, Drenica, rr.Minatori, Shote Galica, fshatrat: Moglicë, Goden, Jahoc, Prush, Raçë, Vogovë, Zhub.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllës së dëmtuar të tensionit të mesëm në Firzë.

Ferizaj

1.
NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Ujëvara (kodi: 40041011) nga ora 10:00 deri në ora 12:00
Vendet: rrugët: Afrim Kalania (një pjesë), Arsim Bega, Balaj (një pjesë), Diogardi (një pjesë), Driton Islami, e Pashtrikut (një pjesë), Elbasanit (një pjesë), e Shkodrës, Epopeja e Jezercit, Fehmi Agani (një pjesë), Idriz Islami (një pjesë), Isak Sadiku (një pjesë), Limon Tahiri (një pjesë), Lutfi Haxhidema, Prekazit dhe Ramush Shatrolli (një pjesë).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuar.

02.11.2022
Punime në projekte investive

Gjakovë

1.
Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Kijeva (Kodi: 82082007) prej orës 09:00 deri 10:00 si dhe 16:00 deri 18:00
Vendet: fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë.
Arsyeja: krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.
NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension nga ora 09:00 deri në ora 18:00:
NS 10/0.4[kV] Golluboci I (Kodi: 82082007012)
NS 10/0.4[kV] Golluboci II (Kodi: 82082007014)
NS 10/0.4[kV] Golluboci III (Kodi: 82082007055)
Vendet: Një pjesë e Gollubocit.
Arsyeja: Projekte investive, ngritje të shtyllave dhe shtrirje të përçuesve.

2.
NS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Ponosheci (kodi: 80080006) nga ora 09:00 deri në ora 17:30
Vendet: Fshatrat: Babaj i Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Guskë, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Orize Mejë, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.
Arsyeja: Projekte investive, vendosja e përçuesve dhe të konzollave në shtyllat e reja.

3.
NS 35/10[kV] Gjakovë I do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Cermjani në SSH Cërmjan nga ora 08:00 deri 17:00
NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension:
NS 10/0.4[kV] Zhabel-2 (Kodi:80080012034)
NS 10/0.4[kV] IPKO (Kodi:80080012036)
NS 10/0.4[kV] Rashkoc 2 (Kodi:80080012038)
NS 10/0.4[kV] Grgoci 1 (Kodi:80080012308)
NS 10/0.4[kV] Gergoci 2 (Kodi:80080012309)
NS 10/0.4[kV] Zhabel plak (Kodi:80080012310)
NS 10/0.4[kV] Zhabel-1 (Kodi:80080012311)
NS 10/0.4[kV] Bardhaniq (Kodi:80080012313)
NS 10/0.4[kV] Bare e madhe (Kodi:80080012314)
NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 1 (Kodi:80080012315)
NS 10/0.4[kV] Shqiponjë 2 (Kodi:80080012316)
NS 10/0.4[kV] Krelan 1 (Kodi:80080012317)
NS 10/0.4[kV] Krelan 2 (Kodi:80080012318)
NS 10/0.4[kV] Krelan 3 (Kodi:80080012319)
NS 10/0.4[kV] Krelan 4 (Kodi:80080012504)
Vendet: Zhabel, Rashkoc, Gërgoc, Bardhaniq, Bare e Madhe, Shqiponjë dhe Krelan.
Arsyeja: Projekte investive, punime në projekte investive Lot 11 Gjakove Feeder 2.

Mitrovicë

1.
NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Kabllot (kodi: 73000001) nga ora 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: rrugët: 22 Maji, Adem Jashari, Arsim Muzaqi, Avni Kinaku (një pjesë), Bedi Pejani (një pjesë), Blerim Zuqaku, Cetinës (një pjesë), Dëshmorët e Kombit, Drini i Bardhë (një pjesë), Marin Barleti (një pjesë), e Maçvës (një pjesë), Faruk Beqiri, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Gjergj Fishta, Gjon Buzuku, Haxhi Zeka, Ismajl Qemajli, Jeton Terstena (një pjesë), Krujes (një pjesë), Tiranës (një pjesë), Rexhep Musa, Shahin Krasniqi (një pjesë), Ukshin Kovaqica (njëp jesë), Vllaznit Gërvalla (një pjesë), Vushtri dhe Hamdi Ferati.
Arsyeja: Projekte Iivestive, demontimi i kthinave ekzistuese 10 kV dhe montimi i kthinës modulare me gaz, 20 kV630A 20 kA, 2 fusha me ndarës dhe fusha transformatorike, tipi i kthinave -kompakt me mbrojtje dhe indikatorë për tokëzim (2+1) . 20 kA.

02.11.2022

Punime nga palët e treta
Pejë

1.
Nga NS 110/10 [kV] Peja 2 do të ndërprehet:
Dalja 10 [kV] Lumi i Bardh (kodi: 51000012) prej orës 09:00 deri në ora 15:00
Vendet: fshatrat: Gllaviqicë, Jabllanica, Jabllanica e Leshanit, Kërstovc, Klinqinë, Leshan, Llabjan, Ramunë, Rosujë, Sferkë dhe Sferka e Thatë.
Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

1.
Nga NS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:
NS 10/0.4[kV] TS-Kulla (Meti) (kodi: 40000031059) nga ora 10:00 deri 13:00
Vendet: TS Kulla Meti.
Arsyeja: Punët qe duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjakovë

1.
Nga NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:
NS 10/0.4[kV] TS MINORITARET (kodi: 81000001011) nga ora 09:00 deri 12:00
Vendet: Një pjesë e rr. Sejf.
Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *