Shtetet me pensionet më të larta në botë, Gjermania as në top 20-she

Punëtorët anë e mbanë botës i kushtojnë dekada kohë dhe përpjekje sistemit pensional.

Ndërsa përgatiten të pushojnë në pension, ata po llogarisin në një pension për të ndihmuar në mbajtjen e një jete të rehatshme – por cilësia e pensioneve shtetërore në dispozicion ndryshon në mënyrë drastike në varësi të vendit ku jetoni.

“blacktowerfm” ka renditur vendet anembanë globit sipas faktorëve kryesorë të pensionit për të gjetur vendin më të mirë në botë për pensionim.

Vendet skandinave janë vendet më të mira për pensione pasi Finlanda dhe Suedia zënë vendin e parë dhe të tretë në këtë aspekt.

Ja lista:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *