Deri 9 orë në terr, mësohet në cilat vende do të ndalet energjia elektrike

KEDS ka njoftuar se në disa zona të vendit do të ketë punime të domosdoshme në rrjet.

Këto punime do të jenë për siguri të sistemit dhe për projekte investive.

Punimet do të jenë si në vijim:

01.04.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 110/35/10kV Palaj

Nga Dalja 10kV Qyteti (Obiliq) do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Te Rezervuarët (kodi: 18024002012) prej orës 09:00 deri ora 14:00

Vendet: TS 012 pjese te Rr 11 Qershori, Rezervuarët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i shtyllave 0.4kV.

2.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llapushnik (kodi: 16023003 )nga ora10:00 deri ora 14:00

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i dy shtyllave të tensionit të mesëm.

02.04.2023

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunari, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq dhe rruga Mark Malota (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm, demontimi dhe montimi i konzollave, demontimi dhe montimi i izolatorëve të rinj dhe punime tjera elektrike në kuadër të LOT 10 Feeder 1 Gjakovë.

03.04.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Slivova (kodi: 60024003) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Bostoni, Turiqevc, Vllasali, Izvor, Koznicë, Svarqak, Prekoc, Manishincë, Zebincë, Vuqak, Llabjan, Llajshevc, Dragovc, Kukavicë dhe Gulmivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Stublla (kodi: 61067001) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Stublla, Vërbovci, Gërnçari, Podgorci, gurthyesi Misini, gurthysi- Bentakosi i Ri, gurthysi-Mogillte, fabrika – Ujësjellësit dhe Godeni.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve të tensionit të mesëm.

3.

Nga NS 110/10 [kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Strezovci (kodi: 62000005) nga ora 11:30 deri 13:30

Vendet: Kamenicë (T.S.P.Bazeni, Lagjja Çamëria, Ujësjellësi, Kollarët, Malësia), Moqari i Ulët, Reqan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenica, Strezoci, Kosovica, Carevci, Bushinca, Tirincë, Krileva, Leshtar, Boleci, Vaganeshi, Kremenatë dhe Rahovica.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i ndërprerësit të fuqisë.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10 [kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Novolani (kodi: 73000005) nga ora 10:30 deri ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bukosh, Dervar, Dolak, Druar, Kollë, Mihaliq, Novolan, Reznik, Shallc dhe Vërnicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – vendosja e shtyllave 10 kV – degëzimi për TS Kulla Novolani.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Tërrnavci (kodi: 74000012) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: Klinë e Mesme, Klinë e Epërme, Kline e Ulët, Tërnavc dhe Kuçicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, shtrëngimi i përçuesve, pastrimi dhe kontrollimi i transformatorit për vaj dhe siguresa.

Pejë

1.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Radavci (kodi: 50000004) prej ores 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Novosellë, Radavi, Brestoviku, Dogna, Jabllanica e Madhe, si dhe BRRE – Hidrocentrali Radavci,

Lexo edhe: LAJMI I FUNDIT: Tjetër aksident trafiku, lëndohen katër persona

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm, bartje e rrjetit, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve.

Vërejtje: Dalja ka BRRE.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rahoveci (kodi: 30000015) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I, Tulltorja II.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

2.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bresana (kodi: 30036007) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Blaç, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg dhe Zaplluxhë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuara).

Gjakovë

1.

TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti II (kodi:82000004) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: 409 Sylejman Vokshi, 486 Xhelal Hajda-Toni, 487 UÇK-së, 488 Mizair Isma, 489 Avdullah Bugari, 490 Gëzim Hamza-Piktori, 491 Vëllezrit Frashëri, 492 Agom Çelaj, 493 Hasan Prishtina, 494 Bekim Sylka, 496 Mexhit Mustafa, 497 Shkelzen Krasniqi, 500 28 Nëntori, 502 Sylejman Vokshi, 510 Bujar Thaqi, 512 Ali Sokoli, 513 Sheh Hilmi Maliqi, 514 Bajram Veliu, 516 Vëllezrit Frashëri, 525 Kuvendi i Manastirit, 526 Rifat Dina, 527 Sabit Shabandula, 528 Fitim e Enver Duraku, 529 Ramiz e Xhevdet Krasniqi, 530 Agim Kelmendi, 531 Selim Berisha, 532 Bekim Isma, 533 Sakip Bellaga, 534 Viktimat e Korrikut, 535 Prof.Hamdi Berisha, 540 Jeton e Besim Kabashi, 541 Dëshmorët e Zatriqit, 542 Musë Rahoveci, 544 Shkelzen e Luan Krasniqi, 545 Ismail e Besim Gashi, 546 Fahredin Hoxha, 547 Tafil Zyberi, 548 Mark Sopjani, 554 Viljam Voker, 555 Shkelzen Zllanoga, 557 Bedri Berisha, 558 Jahë Hoti, 608 Hamdi Berisha dhe Luftëtari.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve të thyer dhe dyfishimi i izolatorëve në tensionin e mesëm.

2.

Nga NS 110/10 kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ura Terezive (kodi: 81000004) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujëz.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, përmirësimi i urave të tensionit të mesëm në degëzimin Bistazhin- Smaq.

3.

TS 110/ 35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Bizneset (kodi:82000020) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Rrugët: 486 Xhelal Hajda-Toni, 487 UÇK-së, 488 Mizair Isma, 489 Avdullah Bugari, 491 Vëllezrit Frashëri, 493 Hasan Prishtina, 502 Sylejman Vokssi (2 konsumatorë), 539 Haxhi Zeka, 547 Tafil Zyberi, 551 Edit Durham, 557 Bekim Sylka (1 konsumator) dhe fshati Zatriq (8 konsumatorë).

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekolla Hjakobilla (kodi: 14016004) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni., ndërrimi i shtyllave dhe izolatorëve.

Lexo edhe: Që 15 ditë një banor në veri ka ofruar ushqim e pije falas nga lokali i tij për policët e Kosovës

2.

TS 35/10kV Mazgiti

Nga Dalja 10kV Breznicë do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS Konsumatorët e fshatit Lebanë (kodi:15019009193) prej orës 09:0 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Lebanë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i shtyllave të tensionit të ulët.

3.

Nga NS 35/10kV Fushë Kosova do të ndërprehet:

TS 10/04kV Lismir Gojnovcët (kodi: 15018006052) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Lismir (Gojnovcët).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i rrjetit të vjetër 0.4 kV.

03.04.2023

Punime nga pala e tretë

Gjilan

1.

NS 110/35 kV Gjilani 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Përlepnica (kodi: 60062002) prej orës10:00 deri 15:00

Vendet: Përlepnicë, Bunari i Përlepnicës, Kodra e Përlepnicës, Muhaxherët e Përlepnicës, Kmetoc, Kosaqë dhe Muhaxherët e Shillovës.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

04.04.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gadime (kodi: 41000013) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Babushi i Muhaxherëve, Gadime e Ulët, Gadime e Lartë, Vrella dhe Plitkoviqi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesë, konzollave, izolatorëve dhe bartja e rrjetit në shtylla të reja.

2.

TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Sllovia (kodi: 41000003) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec, Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat. ndërrimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve.

3.

NS 110/35/10 kV Ferizaj 1 do te nderprehet

LP 35kV (Ajrore) – (H06) Ferizaj 1 – Ferizaj III – nga ora 11:00 deri ora 14:00. Pa tension mbesin keto dalje 10 kV:

LP 10kV Jezerci me kod: 40042003 nga ora 11:00 deri ora 14:00.

Vendet: Rrugët: Elbasanit, Gjergj Fishta, Muharrem Shemsedini (një pjesë), Murat Murati (një pjesë), Naim Beka, Prekazit, Sefedin Firza (një pjesë), Xhevat Sojeva (një pjesë),ef Jubani (një pjesë). Fshatrat: Balaj, Jezerc, Manastirc, Neredime dhe Neredime e Naltë dhe e Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, eliminimi i pikave te nxehta dhe shkarkimeve, instalimi i izolatorëve mbajtës në anën 35[kV] te TR 3.

LP 10kV Gaçka me kod: 40042002 nga ora 11:00 deri ora 14:00.

Vendet: fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, eliminimi i pikave te nxehta dhe shkarkimeve, instalimi i izolatorëve mbajtës në anën 35[kV] te TR 3.

LP 10kV Doganaj me kod: 40042004 nga ora 11:00 deri ora 14:00.

Vendet: Doganaj, Dubravë, Pleshinë, Pleshinë e Eperme dhe e Poshtëme, Zaskok dhe një pjesë e rrugëve Naim Beka dhe Ilirias.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive, eliminimi i pikave të nxehta dhe shkarkimeve, instalimi i izolatorëve mbajtës në anën 35[kV] te TR 3.

LP 10kV Gjon Sereqi me kod: 40042037 nga ora 11:00 deri ora 14:00.

Vendet: Një pjesë e rrugëve Hysen Terpeza, Remzi Hoxha,Halim Spanca, Ali Pashe Tepelena dhe Gjon Sereqi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, eliminimi i pikave të nxehta dhe shkarkimeve, instalimi i izolatorëve mbajtës në anën 35[kV] te TR 3.

Lexo edhe: Prokuroria në aksion, arrestohet avokati kosovar – dyshohet për mashtrim

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Raq-Moglica (kodi: 81000117) nga ora 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja Brekoc, rrugët: Domenik Përgegaj, Drenica, rr.Minatori, Shote Galica, fshatrat: Moglicë, Goden, Jahoc, Prush, Raçë, Vogovë dhe Zhub.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja, montimi – demontimi i shtyllave në Raqë dhe Brekoc të Epërm.

Prishtinë

1.

NS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

LP 10(20) kV J06 Koliq (kodi: 14016002) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Koliq, Ballaban dhe Nishevc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja dhe premontimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 35/10 kV Fushë- Kosova do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bardh i Madh (kodi: 15018018) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lagjja 28, një pjesë e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllës 10 kV, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

3.

Nga TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Mirëmbajtje Preventive, Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

4.

TS 110/10)kV Prishtina 2

Nga Dalja Nr 3 do te nderprehet:

NS 10/0.4kV TS Adrian Krasniqi 1 (kodi: 11000021218) prej orës 09:00 deri ora 14:00

Vendet: rr. Abdyl Frashëri.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i shtyllave të tensionit të ulët.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10kV Artanë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bunjakët (kodi: 60024002) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bunjakët, Miniera Artane,Kllokoq, Vakoc, Nishnakolle, Marec te Xhamija e Pacollëve dhe Gërbesh.

Arsyeja: – Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të drurit me shtylla të reja të betonit, shtrëngimi i përçuesve.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Martiraj (kodi: 73000009) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë); fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, bartje e rrjetit 0.4kV nga shtylla e dëmtuar në shtyllën e rrjetit 10kV te re dhe kontrollimi i trafove.

04.04.2023

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kijeva (kodi: 82082007 ) nga ora 09:00 deri 10:00 dhe nga ora 16:00 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçicë, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Nga Dalja 10[kV] Kijeva do të ndërprehen keta TS nga ora 09:00 deri 17:00

1.TS 10/0.4 kV LLOZICË DOBRUNTE (kodi: 82082007018)

2.TS 10/0.4 kV LLOZICË JAVORT (kodi: 82082007019)

3.TS 10/0.4 kV LLOZICË ZOGAJT( TE SHKOLLA) (kodi: 82082007020)

4.TS 10/0.4 kV LLOZICË FONIQËT (kodi: 82082007021)

5.TS 10/0.4 kV BALINCË I (kodi: 82082007022)

6.TS 10/0.4 kV BALINCË KARAQICTË (kodi: 82082007023)

7.TS 10/0.4 kV BALINCË KELMENT (kodi: 82082007024)

8.TS 10/0.4 kV LLOZICË DOBRUNT PRIVAT (kodi: 82082007043)

9.TS 10/0.4 kV BALINCE PRIVATE (kodi: 82082007049)

10.TS 10/0.4 kV Llozica 5 (Shkolla) (kodi: 82082007056)

11.TS 10/0.4 kV Balincë (Bislimaj) (kodi: 82082007064)

Vendet: fshatrat: Balincë dhe Llazicë.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e kabllove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *