Escobar ‘goditje’ Serbisë: Rishqyrtoni pozicionin ndërkombëtar, Putin s’është i besueshëm

I dërguari special amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, tha në Zagreb se Serbia nuk po pretendon të përmirësojë marrëdhëniet me Zagrebin.

Në një bisedë me gazetarët në Zagreb, Escobar vlerësoi se iniciativa e Beogradit e nisur së fundmi për të “çrregulluar” marrëdhëniet me Zagrebin është “reale” dhe se Serbia “dëshiron dhe duhet të përmirësojë marrëdhëniet e saj me një nga fqinjët e saj më të begatë”.

Zyrtari amerikan tha se pas kësaj qëndron nevoja që Beogradi të kuptojë se “Rusia nuk është një partner i besueshëm” siç konsiderohet në Serbi dhe se presidenti rus Vladimir Putin “nuk do të jetë më kurrë një bashkëbisedues i besueshëm”.

“Ata duhet të fillojnë të rishqyrtojnë pozicionin e tyre ndërkombëtar dhe mendoj se pjesë e kësaj është përmirësimi i marrëdhënieve me fqinjët e tyre”, vuri në dukje Escobar.

Ai beson se Serbia duhet t’i bashkohet sanksioneve perëndimore kundër Rusisë sepse është një detyrim ligjor për të në rrugën e saj drejt BE-së, dhe derisa të ndodhë kjo, SHBA-të do të vazhdojnë të punojnë për ta bërë Serbinë “të kuptojë pasojat e ndikimit malinj rus në Ballkani”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *