“Gara e dembelëve” në Mal të Zi: 7 finalistët qe 18 ditë po qëndrojnë shtrirë

Në Mal të Zi edhe këtë vit është organizuar gara në shtrirje. Në ditën e 18-të që thyen rekordin, garuan shtatë persona. Ditën e parë ishin 21 prej tyre.

Vitet e kaluara zakonisht konkursi përfundonte në ditën e katërt ose të pestë, ndërsa tani është dita e 18-të e garës dhe kanë mbetur shtatë garues.

“Gjatë gjithë jetës dëgjojmë shaka dhe histori, ndaj na erdhi kjo ide interesante dhe qesharake për të bërë një konkurs. E shihni se çfarë ka ndodhur, nuk është më rajonale, por ndërkombëtare. Kishim njerëz nga Ukraina, Rusia”, thotë Boris Krunić, një nga organizatorët, për N1.

Dubravka është një nga shtatë të mbeturit dhe dy vjet më parë ajo ishte fituese. Ajo thotë se ka aplikuar më shumë këtë vit për shkak të bindjes së miqve dhe familjes.

“Në ditën e katërt apo të pestë telefoni bëhet i mërzitshëm, kalojmë më shumë kohë duke folur me njëri-tjetrin sesa në telefon”, thotë Dubravka.

“Deri këtë vit kam qenë kampion në lounging, dhe punoj dy punë, punoj si kuzhinier dhe kjo më ka ardhur shumë mirë për të pushuar”, shton Dubravka.

Këtë vit ata e rritën çmimin, kështu që tani fituesi fiton 1000 euro.

“Nuk e di nëse kjo është arsyeja pse gënjejnë në shifra të tilla, por ata janë këmbëngulës”, tha Kruniç.

Garuesit mund të ngrihen çdo tetë orë për 10 minuta për të shkuar në tualet dhe për të ngrënë vakte të rregullta. Atyre u lejohen telefonat celularë, librat, laptopët. Me pak fjalë, çdo gjë që mund të bëj shtrirë lejohet.

Një tjetër konkurrente priti tre vjet për të aplikuar dhe thotë se ka në plan të heqë dorë kur të mërzitet, por ende asgjë.
“Nuk jam këtu për këtë, por për të mposhtur veten. Kjo është një lojë psikologjike, kjo nuk është vetëm për çmimin”, thotë ajo dhe shton se paratë nuk janë motivi kryesor i saj.

“Të jem i sinqertë, jo. Më erdhën familjarët dhe më lutën të ngrihesha dhe të më jepte një mijë euro, por jo. Dua të fitoj, po shkoj deri në fund, prandaj kam ardhur. Tashmë e kam rrahur veten sepse mendoja se nuk do të duroja 18 ditë, ndaj nuk po dorëzohem fare”, tha ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *