Këto janë 10 punët më të paguara në botë

Nëse e keni menduar të ardhmen tuaj larg vendit ku jetoni, atëherë BusinessMag ju sugjeron 10 punët më të paguara në botë si një udhëzues për destinacionin tuaj:

Mësues

Në Zvicër, nëse dëshiron të bëhesh një mësues ju nevojitet një master në degën tuaj, eksperiencë dhe një diplomë të avancuar në mësimdhënie. Këto janë të domosdoshme nëse doni të konkurroni në treg për mësues, duke qenë se ky është një pozicion shumë favorizuar atje. Gjithashtu iu nevojitet dhe një leje për të punuar në Zvicër.

Pagat globale

Zvicër: 68,000 dollarë

Amerikë: 41,000 dollarë

Angli: 40,000 dollarë

Poloni: 2,800 dollarë

Dentist

Nëse dëshironi të studioni stomatologji, atëherë Spanja do të jetë vendi më i mirë për t’u praktikuar dhe për të mbushur xhepin tuaj.

Pagat globale

Spanjë: 175,961 dollarë

Amerikë: 73,968 dollarë

Angli: 57,588 dollarë

Filipine: 3,761 dollarë

Doktor

Mjekët me pagesat më të larta gjenden në Hollandë.

Pagat globale

Hollandë: 253,000 dollarë

Amerikë: 230,000 dollarë

Angli: 150,000 dollarë

Poloni: 20,000 dollarë

Menaxher ndërtimi

Menaxherët e ndërtimit në Emiratet e Bashkuara Arabe fitojnë më shumë krahasuar me menaxherët e ndërtimit të vendeve të tjera.

Pagat globale

Emiratet e Bashkuara Arabe: 82,800 dollarë

Amerikë: 73,464 dollarë

Angli: 58,737 dollarë

Tailand: 5,528 dollarë

Avokat

Nëse ëndërroni të bëheni avokat në Kinë, atëherë duhet të dini mirë gjuhën mandarin.

Pagat globale

Kinë: 146,954 dollarë

Amerikë: 94,076 dollarë

Angli: 79,682 dollarë

Meksikë: 17,142 dollarë

Infermiere

Edhe pse një punë e lodhshme, kjo është një nga profesionet më të vlerësuar e paguar në disa vende të

botës.

Pagat globale

Luksemburg: 175,961 dollarë

Amerikë: 70,000 dollarë

Angli: 44,000 dollarë

Rumani: 3,216 dollarë

Programues

Zvicra është destinacioni më i mirë për zhvilluesit e softuerit.

Pagat globale

Zvicër: 104,200 dollarë

Amerikë: 76,000 dollarë

Angli: 45,484 dollarë

Ukrainë: 25,200 dollarë

Inxhinier nafte

Inxhinierët e naftës vlerësohen shumë në Norvegji.

Pagat globale

Norvegji: 104,200 dollarë

Amerikë: 76,000 dollarë

Angli: 45,484 dollarë

Vietnam: 25,200 dollarë

Recepsionist

Puna që vlerëshet më pak në shumë vende është një nga zanatet më të paguara në Australi.

Pagat globale

Australi: 24,600 dollarë

Amerikë: 21,760 dollarë

Angli: 21,520 dollarë

Kinë: 4,908 dollarë

Zjarrfikës

Zjarrfikësit kanadez janë zjarrfikësit më të paguar në mbarë botën.

Pagat globale

Kanada: 47,121 dollarë

Amerikë: 43,646 dollarë

Angli: 42,204 dollarë

Brazil: 20,790 dollarë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *