LAJM I MIRË: Europa jep lajmin e shumëpritur për liberalizimin e vizave

Këshilli i Ministrave të Bashkimit Evropian e aprovoi në lexim të parë vendimin final për heqjen e vizave për shtetas të Kosovës .

Sipas rregullave të publikuara nga Parlamenti Evropian, liberalizimi i vizave për shtetasit do të thotë se do të kenë kohë të qëndrojnë 90 ditë në Zonën Shengen në periudhën prej 180 ditësh.

Ky vendim hyn në fuqi më 1 janar të vitit 2024.

Kosova ka bërë veprime të mëdha për të përmirësuar sigurinë e saj në menaxhimin e migracionit dhe të përshtatjes së politikës së saj të vizave me atë të BE-së.

Kështu tha ministrja suedeze për Migracion Maria Malmer Stenergard.

Tashmë i mbetet Parlamentit Evropian që ta ndërmarrë hapin final rreth heqjes së vizave të kosovarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *