Mungesa e puntorëve – Kryetari i Hotelerisë tregon shifrat, ja sa punëtor do të angazhohen nga vendet aziatike

Kryetari i Odës së Hotelerisë dhe Turizmit, Hysen Sogojeva, ka thënë se shumë kompani po merren me procedurat e rekrutimit nga vendet aziatike si Bangladeshi e Nepali.

Mungesa e punëtorëve në Kosovë ka bërë bizneset që të kontraktojnë puntorë nga vendet aziatike.

E për këtë Sogojeva tha për Insajderin se prej vitit të ardhshëm parashihet një mungesë ma e madhe e punëtorëve për shkak të liberalizimit të vizave.

“Qysh tani bizneset po ballafaqohen me mungesë të puntorëve e lë më prej 1 janarit”, u shpreh Sogojeva.

Për më shumë ndiqni videon në vazhdim:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *