Një pjesë e madhe e Kosovës nesër pa rrymë

KEDS ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

02.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7

NS 10/04[kV] Matiçan 4 (kodi: 19000079007) nga ora 09:00 deri ora 14:00

Vendet: Lagjja afër Restaurant Villa Piknikut – Zona Matiçanit 4.

Arsyeja: Punime për rregullimin e tensionit tek konsumatorët.

2.

TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10 KV Poklek i Ri (kodi: 16100007) prej orës 09:00 deri në ora 10:00

Vendet: Poklek i Ri, Korretica e Ulët, Komoran Bashota, Komoran, Mulliri Komoran, Banesat Poklek dhe Hib Petroli Zabel.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së drurit të tensionit të mesëm.

02.11.2022

Punime nga KOSTT-i

Ferizaj

1.

NS 110/35/10[kV] Ferizaj 1

Nga LP 10(kV) Rahovica do te nderprehet:

NS 10/0.4kV TS Sazli II – Kulla (me kod: 40000014015 ) nga ora 11:00 deri ora 14:00

Vendet: Sazli II_ Kulla TS 015.

Arsyeja: Eliminimi i rrezikut për banorët me rastin e këputjes së përçuesit.

03.11.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 110/35/10kV Palaj do të ndërprehet:

NS Palaj 35-kV dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 11:00 deri në ora 15:00.

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi, Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitulla, Grabovci, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc, Qyteti i Obiliq (një pjesë), Mazgit i Epërm dhe i Ulët, rr. Magjistrale Prishtinë-Mitrovicë, Subotiqi dhe Kijaci, Fidanishte , Fidanishte Kastriot, Hashanët, Elektro- monti, Palaj, Stanovci i Ulët, Prilluzha, Lumi i Madh, Gllavotini, Bivolaku, Zhilivoda, Strovci dhe Bequku.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive e nënstacionit.

2.

Nga TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bardh i Madh (kodi:15018018 ) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive. Demontimi i shtyllave te dyfishta, eliminimi i rrezikut.

3.

NS 220/35/10[kV] Podujevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llausha (kodi: 14000013 ) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet:. Dumnicë, Llaushë, Doberdol, Zakut, Kërpimeh, Metehi, Repë, Tashevc, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylejvicë, Brecë, Tërnavicë, Murgull dhe Marincë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

4.

Nga TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Keqekollë Hajkobillë (kodi: 14016004) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10 kV Gjilani I do të ndërprehet:

LP 10kV Uglari (kodi: 60060016) nga ora10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Bilincë, Inatoc (një pjesë), Llovcë, Malishevë, Malishevë e Poshtme, Pograjë, Sllubicë (një pjesë), Stublinë, Uglar dhe Zabeli i Sahit Agës – një pjesë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me te betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10 kV Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zhegra (kodi 61066006) prej orës 09:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Zhegera, Lladova, Llashtica (një pjesë), Shurdhani, Pidiqi, Selishta, Qeliku, Haxhitë, Isufatj, Terziajt, Demirët dhe Stanqiqi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Terrnafci (kodi: 74000012) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Klinë e Ulët, Klinë e Mesme, Klinë e Epërme, Tërnavc (lagjja: Deliu, Dibrani, Fazliu, Gashi, Haxhiu, Hyseni, Syla, Tahiraj dhe Voca) dhe Kuqicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave, shtrëngim i përçuesve.

Prizren

1.

NS 110/35/10kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Podrumi (kodi: 30000014) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Atmaxhë, Gjonaj, Karashëngjegji, Kojushë, Mazrek, Nashec dhe Zym i Hasit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, ndërrimi i transformatorëve të mbingarkuar).

2.

Nga TS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zhuri (kodi:30035003 ) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Fshati Shkozë (një pjesë) dhe Zhur.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Doganaj (kodi 40042004) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Doganaj, Zaskok, Pleshina e Ulët dhe e Epërme, Dubravë, Fabrika e ujit Pleshinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së transformatorëve të mbingarkuar.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Betoni (kodi: 40041002) prej orës 13:30 deri në ora 16:00

Vendet: rrugët: Bostonit, Brahim Ademi, Kadri Abazi; fshatrat: Bublicë, Dramjak, Kosinë, Llojza, Lloshkobare, Saraishtë dhe Slivovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së transformatorëve të mbingarkuar.

Gjakovë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

LP 10kV Ura Terezive (kodi: 81000004) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujëz.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

03.11.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (Kodi: 82082001) ora 09:00 deri 11:00 dhe nga ora 15:00 deri 17:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Projekte investive, për punime në rrjetin e tensionit të mesëm (ndërrimi i transformatorit, shtrirje e përçuesve dhe montimi i izolatorëve).

03.11.2022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

TS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Peqani (kodi: 32000007) nga ora 11:00 deri 15:30

Vendet: fshatrat: Bllacë, Breshani, Duhël, Kastërc, Nishor, Peqan, Semetisht dhe Sllapuzhan.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10(20)kV Gjakova III

Nga Dalja LP 10kV Dalja 21 do te nderrprehet:

TS 10/0.4kV TS-53 kodi (81084018402) nga ora 09:00 deri ora 14:00

Vendet: TS 53 një pjesë e rrugës ” Fehmi Agani”.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit të tensionit të ulët sipas zgjidhjes teknike.

Pejë

1.

NS 35/10[kV] Klina do të ndërprehet:

LP 10[Kv] J05-Zajmi (kodi: 52000104) nga ora 11:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjtik dhe projektit të aprovuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *