Nxënësi në Rahovec shkon me pistoletë në shkollë, arrestohet nga Policia

Policia e Kosovës ka njoftuar se një nxënës 17-vjeçar në fshatin Ratkoc të Rahovecit, është arrestuar pasi që gjatë ditës së djeshme kishte shkuar me revole në shkollën “12 Maji”, ku vijon mësimet.

Lloji i pistoletës që mbante ai, ishte “Beretta”. Atij i është sekuestruar revolja si dhe një karikator me tre fishekë.

“Njësia e Hetimeve në kuadër të Stacionit Policor në Rahovec, me të pranuar një informatë se një nxënës i Shkollës së Mesme “12 Maji” në fshatin Ratkoc, posedonte armë në mënyrë të paautorizuar, kanë filluar hetim preliminar dhe është arritur të identifikohet dhe arrestohet i dyshuari, mashkull, i lindur në vitin 2005, nxënës i Shkollës së Mesme “12 Maji”. I njëjti gjatë marrjes në pyetje (në prani të avokatit mbrojtës) ka pranuar se me datën 06.12.2022, në hapësirat e shkollës kishte ekspozuar një pistoletë të llojit Beretta”, thuhet në njoftimin e Policisë.

“Me vendim të Prokurorit të Shtetit, pas përfundimit të procedurave policore, ndaj të dyshuarit është iniciuar rast “Mbajtje në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”, ndërsa rasti vazhdon të trajtohet në procedurë të rregullt.”, thuhet në fund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *