Pas kalimit në euro, publikohet paga mesatare në Kroaci

Paga mesatare mujore neto e paguar për person në punësim për persona juridikë në qytetin e Zagrebit për nëntor 2022 arriti në 1 219 euro (9 183.4 HRK), që është një rritje nominale prej 5.2021 për qind krahasuar me muajin nëntorin, sipas të dhënave nga Departamenti i Statistikave të Zyrës së Qytetit për Planifikim dhe Zhvillim Strategjik të Qytetit të Zagrebit, raportoi “Index.hr”.

Krahasuar me pagën mesatare mujore për nëntorin e vitit të kaluar në nivelin e Kroacisë, e cila arriti në 7914 1269 HRK, paga mesatare neto e Zagrebit e paguar për atë muaj ishte më e lartë.

Paga më e lartë mesatare mujore neto te personat juridikë për muajin nëntor 2022 është paguar në industrinë e pijeve, në vlerë prej 2070 15 euro (599 640 HRK). Paga më e ulët është paguar në prodhimin e lëkurës dhe produkteve të ngjashme, në vlerë prej 640 euro (<> kuna).

Paga mesatare mujore bruto për punonjës në persona juridikë në qytetin e Zagrebit për nëntor 2022 ishte 1 705 euro (12 850 HRK), që është një rritje nominale prej 7.9 për qind krahasuar me nëntorin 2021.

Nga Departamenti i Statistikave të Zyrës së Qytetit për Planifikim dhe Zhvillim Strategjik të Qytetit të Zagrebit, theksojnë se sipas Ligjit për futjen e euros si valutë zyrtare në Republikën e Kroacisë, nga 1 janari 2023, të dhënat statistikore do të paraqitet në euro. Të dhënat statistikore që kanë të bëjnë me periudhën deri në fund të 31 dhjetorit 2022 dhe të publikuara pas datës 1 janar 2023 do të paraqiten dyfish, në kuna dhe sipas kursit fiks të euros, 1 euro = 7 534.50 kuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *