Publikohet vaktia e Ramazanit për këtë vit, kaq do të zgjas agjërimi

Sipas kalendarit mysliman, muaji i Ramazanit fillon më 23 mars dhe përfundon me 20 prill.

Ramazani është muaji i nëntë i kalendarit Islam. Muaji zgjatë 29 ose 30 ditë bazuar në vëzhgimet pamore të hënës së re dhe sipas llogarive të shumta të hartuara në hadithe. Fjala ramazan vjen nga arabishtja Ramaḍān që do të thotë vapë ose thatësirë.

Ai është muaji i agjërimit, që do të thotë shmangia e ushqimit dhe lëngjeve, marrëdhënieve seksuale, fjalëve dhe sjelljeve të këqija dhe gjërave të tjera të ndaluara në Islam. Agjërimi është një nga pesë shtyllat e Islamit dhe zgjatë nga agimi deri në perëndimin e diellit.

Në fund të ramazanit vjen Fitër bajrami, apo festa e prishjes së agjërimit.

Më poshtë e gjeni vaktinë e Ramazanit për Kosovën për këtë vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *