Vendet që s’do të kenë rrymë sot e nesër deri në pesë orë

KEDS ka njoftuar se sot dhe nesër në disa lokalitete të vendit do të ketë ndërprerje të përkohshme të rrymës, për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit dhe për shkak të punimeve në projekte investuese.

11.12.2022

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

TS 110/10kV Deçani

Nga Dalja 10 kV Lumbardhi në Stabilimentin Shpërndarës do të ndërprehen këta TS:

1.TS 10/04 kV Gllogjan- Kullat e Haradinajve) nga ora 09:00 deri ora 14:00

2.TS 10/04 kV Gllogjan 1 – nga ora 09:00 deri ora 14:00

3.TS 10/04 kV Gllogjan 2 ( Selmanaj) – nga ora 09:00 deri ora 14:00

4.TS 10/04 kV Gllogjan Shkolla – nga ora 09:00 deri ora 14:00

5.TS 10/04 kV Shaptej 1 – (kodi :53000005017) nga ora 09:00 deri ora 14:00

6.TS 10/04 kV Shaptej 2 – nga ora 09:00 deri ora 14:00

7.TS 10/04 kV Gramaqeli Shavare – nga ora 09:00 deri ora 14:00

Vendet: Gllogjan- Kullat e Haradinajve, Gllogjan 1, Gllogjan 2 ( Selmanaj), Gllogjan Shkolla, Shaptej 1, Shaptej 2 dhe Gramaqeli Shavare.

Arsyeja: Evitim rreziku, ndërrimi i dy shtyllave 10 kV të thyera zëvendësimi i tyre me të rejat në fshatin Shaptej.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Piskota (Kodi: 80080008) nga ora 08:30 deri 09:30 dhe nga ora 14:00 deri 17:00

Vendet: rrugët: Adonis Byci, Ahmet Korenica, Carrapatok, Dardania, Dedë Gjon Luli, Ibrahim Fehmiu, Lekë Dukagjini, Mark Lleshi, Mark Malota, Mithat Frashëri, Nënë Tereza, Pashko Vasa dhe Tivari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi urave të tensionit të mesëm.

2.

TS 35/10 kV Gjakova I

Nga Dalja 10[kV] Piskota do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS 54 me kod: 80080008215 nga 08:30 deri 17:00

Vendet: TS 54 Ana e djathte e Rr per Novoselle

Arsyeja: Projekte Investive, demontimi i trasnformatorit të vjetër, demontimi i kthinave të vjetra, montimi i trasnformatorit të ri dhe montimi i kthinave RMU 2+1.

3.

Nga NS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV Skivjani (me kod: 80080009) nga 08:30 deri 09:30

Vendet: fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Janosh, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë, Palabardhë, Plançor, Skivjan dhe Zhdrellë (1 konsumatorë); rrugët: Dedë Gjon Luli (1 konsumator) dhe Pashko Vasa (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi urave të tensionit të mesëm.

12.12.2022

Prishtinë

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 20 kV Dalja nr.7 Pr 2-Pr 7 (kodi: 11000078) prej orës 09:00-09:10 dhe nga ora 10:50-11:00

Vendet: Bregu i Diellit 2 Trafo 3,Trafo 4/2,Trafo 1, Trafo 5, R&Rukolli”Sh.p.k, Maksutaj Privat, Prona Union, Mab -Sh.P.K, Lin Projekt dhe Naki Trade.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 20 kV Dalja nr.7 Pr 7-Pr 2 (kodi: 19000078) prej orës 09:00-09:10 dhe nga ora 10:50-11:00

Vendet: Lagjja e Spitalit, Sizmir, Art Construction, Kodrina, Princesha Group, Kawa Group, B&S Group”shpk.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 20/0.4 kV Prona Union (kodi: 11000078209) prej orës 09:00-11:00

TS 20/0.4 kV Tau Inxhiniering (kodi: 11000078267) prej orës 09:00-11:00

Vendet: rr. Ndue Përleshi ( një pjesë), rr. Malush Kosova një pjesë.

Arsyeja: Për zëvendësimin e përkohshme të kthinës me ndërprerës deri sa të kompletoj kthinën me ndërprerës, sipas rekomandimeve nga departamenti i mbrojtjeve rele.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/10 [kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Zahaqi (kodi: 51000010) prej ores 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Bllagaj, Llabjan, Pavlan, Qyshk dhe Zahaq.

Arsyeja: Evitim rreziku, ndërrimi i grupeve matëse.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (Kodi: 82082001) nga ora 11:00 deri ora 12:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Eliminimi i rrezikut, eliminimi i pikave te nxehta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *