Këto vende do mbesin pa rrymë deri në 7 orë

KEDS ka bërë të ditur se më 16 shtator do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Punimet në rrjet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

16.09.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Besi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lluzhan (kodi: 10013011) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra, Vërbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdolli, Kazerma e FSK –së në Vranidoll.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J35 Veterniku 2 (kodi: 19000035) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Veterrniku, Valoni Petrol, Banesat, Rruga përgjatë Magjistralja Prishtinë – Ferizaj, Furra Kobake, Mer Com dhe Pezho.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

TS 220/35/10 kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Livadica (kodi: 14000011) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Dumnicë, Shtedim, Mirovc, Livadicë dhe Dogana.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

TS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Koshare (kodi: 41046005) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Gllavicë, Koshare, Lagjja e Salihajve (Poredime) (një pjesë) dhe Lubovci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 110/35/10kV Bibaj H04 – do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpce (kodi 400440) – H02 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 4 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442,400443, 400444 dhe 400445) prej orës 11:00 deri ne ora 15:00.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevce, Brezovica, Jazhince, Sevce, Vrbeshtica dhe Vikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushice dhe Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr, Berevce dhe Brezovicë.

Pa tension do të mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC – Viçë – Matkos Group

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive e nënstacionit.

Gjilan

1.

TS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kllokoti (kodi: 61065004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojcë dhe Remnik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hogoshti (kodi: 62000001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Bujnoc (një pjesë), Dazhnicë (një pjesë), Hogosht, Kolloleq, Kopërnicë, Kostandincë (një pjesë), Kradinell, Lajçiq, Lisockë (një pjesë), Marocë (një pjesë), Poliçkë, Shahiq (një pjesë), Shipashnicë e Epërme, Shipashnicë e Poshtme, Tërstenë (një pjesë), Velegllavë (një pjesë), Vriqec (një pjesë), Xhyrishevc (një pjesë) dhe Zhujë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 35/10 kV Shupkovc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kqiqi (kodi: 70000102) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Cërnusha (një pjesë), Shupkovcë, Kçiq, Kçiq i Madh, Kçiq i Vogël, Rekë (një pjesë), Shupkovcë, Smrekovicë dhe Zasellë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, montimi i ndarësit linjor në Kqiq mbi shkollë.

Peja

1.

TS 35/10 kV Gurakoc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Onixi (kodi: 50052006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërdë dhe Tomoc.

Gjatë kësaj ndërprerjeje do të afektohet BRE – Onixi me kod 50052006045.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

2.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kastrati (kodi: 51000007) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Babiq, Dobërdol, Duboqakë (një pjesë), Firaj (një pjesë), Gorazhdecë, Llozhan, Millovancë, Pishtan (një pjesë), Poqestë, Ramun, Strellcë i Ulët, Vragoc, Zhllopek si dhe pjesë e rrugës Tranzit, Ruzhdi Haxhijaj dhe Dardanija 1,2 dhe 3.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

TS 110/10 kV Deçan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lluka (kodi: 53000009) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshati Llukë e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prizren

1.

TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rahoveci (kodi: 30000015) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 13 Liqeni i Hasit, 15 Faik Çabrati (një pjesë), 451 Hysni Morina (një pjesë), 462 Qenë Qenaj (një pjesë), Arban (një pjesë), Atmaxhë (një pjesë); fshatrat: Krajk, Landovicë dhe Tupec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrim/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dragobili (kodi: 82082006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara në Kravasari.

2.

TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ratkoci (kodi: 82081006) prej ores 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe (një pjesë).

16.09.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Likovci (kodi: 74000001) prej orës 08:00-09:00 dhe nga ora 16:00-17:00

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehen TS-at:

TS 10/04 kV Morinë 1 (kodi: 74000001001) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Morinë 2 (kodi: 74000001002) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV N.T.Sh. Rreze Comerc (kodi: 74000001058) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Morinë 3 (kodi: 74000001003) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Morinë 4 (kodi: 74000001004) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal-Xhinovci-1 (kodi: 74000001006) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Likocë I ri (kodi: 74000001007) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë-Kastrati (kodi: 74000001008) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë-Veliu (kodi: 74000001009) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë- Shkolla (kodi: 74000001010) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë- Lagjja Bilalli (kodi: 74000001060) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë- Lagjja Bilalli (kodi: 74000001059) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë Istogu 1 (kodi: 74000001011) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë Istogu 2 (kodi: 74000001012) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal-Xhinovci-2 (kodi: 74000001047) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal-Xhinovci-3 (kodi: 74000001048) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë 2 Pompat (kodi: 74000001054) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV A&BB SH.P.K Arif Qazim Aliu (kodi: 74000001057) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal Goxhuli (kodi: 74000001005) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: Makërmal, Shtuticë dhe Plluzhinë.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i tre trafostacioneve përmes largpërçuesit të ri. Energjizimi i mbi 80 fushave të LP të ri në lagjen Morinë si dhe ndërrimi i transformatorëve, ormanëve të tensionit të ulët dhe montimi i ndarëseve linjor në trafostacionet me kod: 74000001001, 74000001003.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

16.09.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

TS 35/10kV Fushë- Kosova 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Fitim Bacaliu –Uni Project shpk (kodi:10012002235) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: rr.e Pejës ( një pjesë), rr.Anton Çetta.

Arsyeja: Ndërrimi i panelit të transformatorit dhe panelit tp tensionit të ulët sipas pëlqimit elektro-energjetik.

2.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Afrim Zejnullahu F&A INXHINIERING (kodi:19000031244) prej orës 09:00 – 11:00.

Vendet: rr.Behar Begolli ( një pjesë), rr.Shkupi( një pjesë)

Arsyeja: Vendosja e letfave për dy daljet e reja.

3.

Nga 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

LP 10(kV) Shkabaj (kodi:15019002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petroli.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Konjuhi (kodi:41000004) nga ora 10:00-10:30 dhe nga ora 16:30-17:00

Vendet: fshatrat: Akllap (lagjja e Akllapit) (një pjesë), Banullë, Gumnasellë (një pjesë), Janevë, Konjuh, Lipjan (lagjja e Akllapit) (një pjesë), Lagja e Burimit, Lagja e Re (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë, Çallapeku (një pjesë), Lagja Sadik Shala dhe Udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi I kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Delta Produkt Mehmet Ruhani (kodi:41000004259) nga ora 10:00 deri në ora 17:00

Vendet: Delta produkt.

Arsyeja: Zhvendosja e trafo-shtyllës sipas zgjidhjes teknike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *