Kurti thotë se e pranon Asociacionin, por i ka gjashtë kushte

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka folur në mënyrë më eksplicite se asnjëherë në lidhje me Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe.

“Shteti normal demokratik nuk i diskriminon pakicat por i mbron ato… normalizimi i jashtëm i marrëdhënieve duhet t’i kontribuojë normalizimit të brendshëm.” – tha mes tjerash, kryeministri i Kosovës.

“Asociacioni mund të konsiderohet me këto kushte: Duhet të jetë në fuqi me kushtetutën dhe ligjet e Kosovës; Nuk mund të jetë monoetnik, duhet ta ndërrojë emrin; Duhet t’i shërbejë bashkëpunimit horizontal të komunave; Nuk duhet të jetë barrë e institucioneve qendrore,” – vazhdoi ai.

Si kushte tjera ai përmendi edhe shpërbërjen e strukturave ilegale dhe dorëzimin e armëve ilegale.

Abdixhiku, kryetar i LDK-së, u shpreh menjëherë më pas se data e sotme do të mbahej mend si datë e pranimit të Asociacionit.

LAJMI NË PËRDITËSIM…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *