Si i la Qeveria mbi 17 mijë studentë pa shtesa të 100 eurove?

Qeveria e Kosovës, në fund të muajit nëntor të vitit 2022 dha një lajm shumë të mirë për studentët. U ekzekutuan nga 100 euro për studentët në kuadër të Pakos për Përballje me Inflacionin.

Kështu kishte njoftuar ministri i Financave, Hekuran Murati i cili tha se 50 mijë e 778 studentë kanë përfituar nga kjo Pako.

Mirëpo, jo të gjithë studentët përfituan nga kjo mbështetje e Qeverisë. Pas ekzekutimit të shtesave, filluan ankesat e studentëve të cilët ani pse kanë aplikuar në e-Kosova, në xhirollogarinë bankare nuk pranuan paratë.

F.B nga Lipjani, studente e rregullt në vitin e tretë, është ankuar pasi që herën e dytë nuk i ka pranuar paratë nga mbështetja e Qeverisë.

Ajo për Insajderin tha se aplikimi ka qenë në rregull, por që kur ka filluar ekzekutimi i shtesave, nuk ka pranuar 100 euro në xhirollogari.

Tutje ajo tha se ka paraqitur ankesë, derisa tregoi se ka pranuar një email nga Ministria e Financave, ku thuhet se refuzohet kërkesa e aplikuesve në listën në listën nga numri rendor 01-17,115 për subvencionimin e shumes në vlerë prej 100 euro.

Që sipas këtij vendimi do të thotë se 17, 115 studentave iu është refuzuar kërkesa e aplikimit.

“Refuzohet kërkesa e aplikuesve në listën në listën nga numri redor 01-17,115 për subvencionimin e shumes në vlerë prej njëqind euro 100 euro, në formën e njëhershme për studentët në përputhje me kriteret dhe kushtet e përcaktuara në Vendimin Nr. 30-3/2022 të dt 19.10.2022 të Ministrit të Financave, si e pabazuar”, thuhet në Vendimin e siguruar nga Gazeta Insajderi.

Ndërkohë që edhe prindi i studentes, F.B është shprehur i zhgënjyer, pasi siç e quan ai kjo është një manipulim i Qeverisë.

“Ne si prind jemi te zhgënjyer me manipulimin e Qeverise. Duke shpresuar se mjetet e premtuara te Qeverisë sadopak do na lehtesojnë shpenzimet për studentë”, tha babai i studentes F.B për Insajderin.

Derisa, F.B nuk është e vetmja studente që ankohet për mos marrjen e 100 eurove nga Pakoja e Qeverisë. Në grupin Network Prishtina ka pasur reagime dhe ankesa të shumta, nga studentët.

“A ka ende student/e te cilet nuk ju kane dalur ende subvencionet e parapara nga qeveria veçanerisht ata/ato te fakulteteve private?Une ju kam shkruar email E-Kosoves te cilet me drejtuan tek Ministria e financave, e aty mora pergjigjen qe ende nuk i kane marr te dhenat nga fakulteti i IBCM Mitrovice per miratimin e te dhenave per studentet aktiv. Mirepo ka kaluar me shume se nje jave nga kjo pergjigje dhe parat nuk kane dalur ende”, ka shkruar një studente.

Madje edhe profilin e Ministrit Murati e patën vërshuar komentet e tyre, duke kërkuar një përgjigjje nga ai se pse ende nuk iu kanë dalur shtesat si pjesës tjetër të studentëve.

Gazeta Insajderi, ka dërguar pyetje Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve, për më shumë se dy javë, se pse është duke ndodhur një gjë e tillë dhe a pritet tu ekzekutohen pagesat studentëve të mbetur, por që nuk ka marrë ndonjë përgjigjje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *