Vjen sanksioni i parë i BE-së për çështjen e targave – hiqet nga agjenda propozimi për vizat

Propozimi për liberalizimin e vizave për Kosovën, i cili parasheh lëvizjen e lirë jo më larg se data 1 janar e vitit 2024, u hoq nga agjenda e takimit të sotëm të ambasadorëve të vendeve anëtare të BE-së.

Arsyet për këtë janë politike dhe lidhen me situatën në veri të Kosovës.

Ti kurrë nuk do ta humbëesh epshin tënd përsëri. Provoni këtë!

Vuçiq “zbulon” premtimin e amerikanëve për çështjen e targave – Insajderi
“Për shkak të zhvillimeve politike në veri të Kosovës, ta kemi këtë pikë në agjendën e Coreper-it [trupi i ambasadorëve] nuk është ideale”, tha Presicenda çeke e BE-së në njoftimin për shtyrje.

Sipas saj, diskutimi për këtë çështje do të mbahet më 30 nëntor.

Hapat e fundit deri në cak, edhe këto procese duhet t’i kalojë Kosova për lëvizjen e lirë në zonën Shengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *