A mund të ketë pezullim të vizave shkaku i zhvillimeve në veri? Detajet e fundit

Ish-ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Petrit Selimi, ka dhënë informata shqetësuese për masat e mundshme që mund të pësojë Kosova për shkak të situatës së tensionuar në veri të vendit.

Selimi në Twitter ka thënë se tri shtete të BE-së po i shqyrtojnë kërkesat për pezullimin e fondeve të IPA-s dhe liberalizimin e vizave.

Ai ka thënë se këto janë lëvizje drastike e të pa pranueshme.

“Informacioni më i fundit nga diskutimet brenda BE-së. Të paktën 3 shtete anëtare të BE-së (nuk do t’i përmendim këtu) po shqyrtojnë kërkesën për pezullimin e fondeve të IPA-s dhe visalib-it për Kosovën. Lëvizje drastike, e papranueshme, nëse shtyhen. Tani kemi nevojë për zgjidhje konkrete të paraqitura nga Kosova.” – ka shkruar Selimi në Twitter.

Për këtë informatë ka reaguar edhe raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola Von Cramon.

Von Cramon ka thënë se duhet një zgjidhje urgjente për veriun teksa ka thënë nuk duhet të ndodhë që të ndalet fondet dhe tërheqja e liberalizimit të vizave.

“Këto informacione i dëgjoj për herë të parë. Unë mund të imagjinoj se kush mund të qëndrojë pas kësaj, por të vihet në dyshim VisaLib dhe fondet e IPA-s është absolutisht e ndaluar. Na duhet një zgjidhje urgjente politike për veriun!” – ka shkruar ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *