Albin Kurti deklarohet pas takimit: Isha i gatshëm ta nënshkruaja marrëveshjen, ky plan na barazon

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka folur pas përfundimit të takimit trilateral në Bruksel, ku u arrit pajtim për planin franko-gjerman, por jo edhe për modalitetet e zbatimit të tij.

Kurti ka thënë pas takimit se janë në rrugë të mirë për arritjen e marrëveshjes dhe arritjes së fqinjësisë së mirë evropiane.

“Ecje përpara do të ketë për planin e zbatimit, për cka do të ketë diplomaci të fluturimit, që thuhet,. Dhe do të ketë edhe takime të nivelit të lartë me facilitimin e takimeve nga zotëri Borrell dhe zotëri Lajcak. I falënderoj të dy dhe besoj se jemi në një rrugë të mbarë mbarë për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë dhe rrugë një kahëshe për fqinjësi të mirë evropiane”, tha ai.

“Isha i gatshëm ta nënshkruaja marrëveshjen, por pala tjetër jo” – duke potencuar se ky plan është bazë e mirë që vendos barazimin mes palëve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *